Naiset ja rintaliivit – lue liivivinkit naisen elämän kaikkiin vaiheisiin
Harva ostos jää samalla tavalla mieleen kuin ensimmäiset rintaliivit. Niiden ostaminen voi jännittää, ihmetyttää, nolostuttaa, ilahduttaa – tai tuntua yhtä arkiselta kuin sukkien osto.
Moni nuori ottaa ensiostoksille seurakseen kauppaan äidin, mummin, kummin tai siskon. Tueksi, turvaksi ja oppaaksi. Ennen kaikkea apua kannattaa – ensimmäisellä ja muillakin kerroilla – kysyä asiantuntevalta myyjältä.
Millaiset ensiliivien sitten tulisi olla?
Kaikkein tärkeintä on, että liivien koko on oikea. Kun koko on selvillä, kannattaa seurata omia mieltymyksiään. Usein ensiliivit ovat pelkistetyt ja toppimaiset, joissa on hakaset ja olkainsäädöt. Valinnanvaraa markkinoilla riittää, ja jotkut haluavat heti kokeilla push-up -liivejä. Paljon harrastavalle urheiluliivitkin voivat olla luonnollinen valinta ensiliiveiksi.
Naisen rinnat, liivimaku ja käyttötarpeet muuttuvat elämän varrella. Vartalo muuttuu esimerkiksi painonnousun tai -pudotuksen, raskauden ja synnytyksen myötä.
Raskaana ollessa useimpien naisten liivikoko muuttuu. Viimeistään silloin kaapista olisi hyvä löytyä vaihtoehtoja imetysliiveistä esimerkiksi säädettäviin ja lisätukea antaviin liiveihin.
Useimmilla kuppikoko kasvaa ja saattaa vaihdellakin, kun maito nousee ja imettää. Tähän elämänvaiheeseen voi olla suotavaa ostaa kahdenkokoisia liivejä. Harva imettäjä pärjää yksillä liiveillä, koska niitä saa olla koko ajan pesemässä.
Olkainten säätömahdollisuudella liivien kokoa saa helpoiten muutettua. Jos liivejä haluaa käyttää öisin – tai ylipäätään kaipaa liiveiltään äärimmäistä mukavuutta ja keveyttä – silloin hyvä vaihtoehto on nukkumiseenkin sopiva kaaritueton liivi tai viime vuosina suosiotaan runsaasti kasvattanut bralette -liivi.
Hääpäivänä tai muun tärkeän juhlahetken kohdalla moni nainen haluaa antaa alusvaatteilleen lisähuomiota. Kauniit morsiusliivit tekevät olon itsevarmaksi ja palvelevat myös tulevina merkkipäivinä.
Joskus elämä saattaa yllättää, ja esimerkiksi leikkauksen tai sairauden takia proteesiliivien ostaminen voi tulla ajankohtaiseksi. Useimpia proteesiliivejä voi käyttää ilman proteesia tai proteesin kanssa. Omia tarpeita parhaiten vastaava liivi löytyy usein yhdessä ammattilaisen kanssa.
Moni ikääntyvä nainen suosii edestä hakasilla avattavia liivejä, jotka on erittäin helppo pukea ja riisua. Myös bodyt ovat kasvattaneet suosiotaan ja niiden vannoutuneita käyttäjiä löytyy kaikista ikäryhmistä.
Oli rintaliivimaku sitten millainen tahansa, liivejä kannattaa säännöllisesti uusia elämän varrella – tilanteiden ja tarpeiden muuttuessa.
Helppo nyrkkisääntö on, että hyväkuntoisia liivejä tulisi olla kerrallaan kaapissa vähintään kolmet – parit hyvin istuvat liivit arkeen, ja yhdet esimerkiksi urheiluun. Liivien tarve riippuu esimerkiksi siitä, millaista työtä tekee, kuinka paljon tykkää urheilla ja hikoileeko. Kun liivit eivät anna enää tukea, ne kannattaa vaihtaa uusiin.
Monelle naiselle rintaliivit ovat rakas ja mieluisa asuste, joita on mukava vaihdella päivän ohjelman, asuvalinnan tai tuntemusten mukaan. Siksi monella naisella on samaan aikaan yli kymmenetkin liivit, eikä se ole yhtään liioittelua.