Mukavuudesta tuli megatrendi – tällaista on rintaliivimuoti juuri nyt

Mukavuudesta tuli megatrendi – tällaista on rintaliivimuoti juuri nyt

Koronapandemia vauhditti trendiä: rintaliivimuoti on nyt mukavampaa kuin koskaan. Kun ihmiset vuosi sitten vetäytyivät koteihinsa, moni kaivoi kaapistaan bralette-liivit, kaarituettomat liivit ja urheilutopit.

Mukava muoti on ollut jo pitkään megatrendi maailmalla: juoksutossut on tuotu lenkkipolulta kaupunkikäyttöön, ja rennot college-setit näkyneet tiuhaan kansainvälisten tyylivaikuttajien yllä jo jonkin aikaa.

Ja koska pukeutuminen alkaa alusvaatteista, mukavuutta halutaan tietenkin myös siellä.

Rintaliivimerkki Miss Maryn Suomen myyntiedustaja Tiina Murtomäki uskoo, että mukavuustrendi on tullut jäädäkseen.

– Mukavuus näkyy selkeästi alusvaatteissa, ja kaarituettomien liivien kysyntä on kasvanut. Kun kotoillaan, halutaan rennot liivit, jotka yllä voi käydä vaikka päiväunille. Myös urheiluliivejä myydään nyt paljon.

Murtomäen mukaan suomalaiset naiset ovat yksinkertaisten ja pelkistettyjen liivien ystäviä vuodesta toiseen, mutta myös värikkäiden kanssasisarien kysyntä on selvässä kasvussa.

– Puuteriväri on aina muodissa, mutta tällä hetkellä myös kirkas sininen, punainen ja keltainen ovat kysyttyjä. Suomessakin on alettu selkeästi panostaa liivimuotiin, ja yhä useammat hankkivat erimallisia ja -tyylisiä liivejä vapaa-aikaan, juhlatilaisuuksiin ja moninaisiin asutarpeisiin.

Myös PrimaDonna -liivimerkin Suomen-edustaja Rauni Marttila kertoo, että mukavuustrendi näkyy sekä tilastoissa että myynneissä.

– Naiset haluavat luksusta arkeensa ja kauniita alusvaatteita. Väreissä musta, beige ja valkoinen pitävät pintansa ja ovat aina trendikkäitä, mutta nyt myös esimerkiksi kirkas punainen on ollut hitti. Vaikka alusasumuoti on mukavaa, väreillä ja aika näyttävilläkin kontrasteilla leikitellään: liivissä voi olla yhdistettynä esimerkiksi kukkakuosia ja pastellivärejä tai ruutua ja pitsiä.

Primadonnan Madison -liivi on brändin myydyin rintaliivi. Myös Longline-mallista on tullut monen suosikki.

Marttilan mukaan suomalaiset ottavat nyt mallia maailmalta: monet asiakkaat ovat innostuneet ostamaan kokonaisia alusasusettejä pelkkien rintaliivien tai alushousujen sijaan.

– Settien ja mukavuuden lisäksi halutaan laatua kankaissa ja materiaaleissa. Asiakkaat ovat erittäin tietoisia myös siitä, missä liivit on valmistettu, millainen tarina niiden takana on ja millaisia sertifikaatteja liivibrändeillä on.

Tutustu Meritta Bran liivivalikoimaan täällä ja löydä omat suosikkisi