Cafe latte, syvä sininen, kultainen beige, joulunpunainen – näitä herkullisia värejä suosittelemme j

Cafe latte, syvä sininen, kultainen beige, joulunpunainen – näitä herkullisia värejä suosittelemme jokaisen kokeilemaan

Suomalaiset rintaliivimuodin huippuasiantuntijat kertovat, mitä värejä suomalaisnaiset suosivat – ja mitä uutta liiviostoksilla kannattaisi kokeilla seuraavaksi.

Mitä väreihin tulee, suomalaiset luottavat alusvaatekaupoilla klassikoihin. Mustaa, valkoista ja beigea myydään eniten – ovathan ne helppoja ja aina tyylikkäitä luottovalintoja aivan jokaiselle meistä.

– Luonnonvärit sopivat kaikille, ja selkeästi kysytyin sävy on shamppanja. Joskus siitä tulee myyntiin hieman vaaleampaa tai hieman puuterisempaa vivahdetta, mutta suuria eroja ei siinä suosikissa ole, sanoo Miss Mary-liivibrändin Suomen-edustaja Sirpa Karlsson.

Samoilla linjoilla on Chantelle-liivimerkin Suomen-edustaja Anne Turhala.

– Suomalainen nainen on käytännöllinen ja ostaa vähemmän kuin esimerkiksi ranskalainen nainen. Liivien täytyy siksi toimia päivittäin värienkin puolesta, sanoo Turhala.

Chantelle-brändin liiveistä kestosuosikki on Turhalan mukaan Orangerie -malli, jota saa ainakin mustan, valkoisen ja viininpunaisen sävyissä.

Kokeilunhaluiselle ja uudistusmieliselle Karlssonilla ja Turhalalla on ehdottaa villimpiäkin kortteja.

– Punaista kannattaa kokeilla rohkeasti, sanoo Karlsson.

– Syvää tummansinistä kokeilisin näihin aikoihin mustan sijaan, loppuvuoden juhlakaudella. Keväällä kannattaa antaa mahdollisuus pinkille, keltaiselle ja vihreälle, sanoo Turhala.

Pienillä värien vivahde-eroilla on paljonkin väliä. Jos rakastaa mustaa, syvä tummansininen voi olla helppo tapa kokeilla jotain uutta. Beigen ystävä saa alusasuihinsa juhlavuutta kullanhohtoiseen taittavilla hiekan väreillä.

– Cafe latte, eli maitokahvi, toimii aina. Myös aubergiini, eli syvä liila, on sinisen ja siniharmaan ohella erittäin hyviä vaihtoehtoja. Ja aina suosittelen kaikille punaista scarlett-väriä. Jokaisessa tuotesarjassamme löytyy aina se punainen, sanoo PrimaDonna ja Marie Jo -liivimerkkien Suomen-edustaja Rauni Marttila.

Punaisen puolesta liputtaa myös Miss Maryn liiviasiantuntija Tiina Murtomäki.

– Punainen on nyt todella trendikäs. Monet yllättää se, ettei punainen näy useinkaan yhtä paljon vaatteista läpi kuin valkoinen. Kannustan testaamaan myös murrettua ruskeaa, ja rohkeasti kokeilemaan eri vaihtoehtoja. Samaan tapaan kun ostetaan näyttäviä puseroita, myös alusvaateosastolla rohkaistuttaisiin sovittamaan eri värejä.

Tutustu Meritta Bran rintaliivivalikoimaan tästä ja löydä uusi suosikkivärisi.