Kaarituista keskitettyihin olkaimiin – asiantuntijat kertovat, millaiset ominaisuudet helpottavat ni

Kaarituista keskitettyihin olkaimiin – asiantuntijat kertovat, millaiset ominaisuudet helpottavat niska- ja hartiaongelmia

Niska- ja hartiavaivat voivat olla seuraus esimerkiksi huonosta työergonomiasta, mutta ongelmat saattavat alkaa myös rinnan ja selän epätasapainosta, kun ryhti heikentyy painavan poven vetäessä hartioita eteenpäin. Asiantuntijat kertovat, millaiset rintaliivit kannattaa valita vaivojen helpottamiseksi – ja miksi urheiluliivit kannattaa pukea kävelylenkillekin.

PrimaDonna-liivimerkin Suomen-edustaja Rauni Marttila korostaa oikeankokoisen ja tukevan rintaliivin merkitystä niska- ja hartiavaivojen ehkäisemisessä.

”Kaikki lähtee siitä, että rintaliivin koko on oikea – erityisesti silloin, kun rinta on painava. Mitä suuremmaksi liivikoossa mennään, sitä tärkeämpää on käyttää kaarituellista liiviä. Kaarituellinen rintaliivi nostaa rinnan oikealle kohdalle, jolloin ryhti paranee. Ryhdin suoristuminen taas vaikuttaa rintarangan asentoon, joka on yhteydessä niska- ja hartiaseudun alueen vaivoihin.”

Monella on kotikäytössä mukavuuden tunteen vuoksi pään yli vedettävät, kevyet liivitopit ilman säätömahdollisuutta tai jo loppuun käytetyt, tukensa menettäneet rintaliivit. Tällaisissa liiveissä ryhti menee helposti kasaan, kun lapaluut eivät kohtaa. On tärkeää muistaa, että myös laadukkaita mukavuusliivejä on olemassa, joissa ei ole tingitty materiaaleista, suunnittelusta tai istuvuudesta.

Anita-liivimerkin edustaja Petri Puustinen on samaa mieltä.

”On tärkeää, että sekä liivi että liivin ympärys ovat oikeankokoiset, jotta kaikki tuki ei kasaudu olkaimille. Ympäryksen alueen tuki on todella tärkeä.”

Laadukkan rintaliivin rakenne onkin usein hyvinkin monimutkainen ja tarkkaan suunniteltu, jotta se pystyy tukemaan ja kannattelemaan rintaa.

Chantelle-liivimerkin edustaja Anne Turhala taas muistuttaa rintaliivin oikean koon ja kaarituen lisäksi myös leveän, keskitetyn olkaimen merkityksestä niska- ja hartiavaivojen ehkäisyssä. Leveä ja mieluiten pehmustettu olkain jakaa rinnan painon tasaisesti, kun taas kapeaolkaiminen liivi usein painaa hartioita.

Rauni Marttilan mukaan urheiluliivi on ehdoton – vaikka lähtisi vain reippaalle kävelylle.

Urheiluliivien tärkeimmät ominaisuudet ovat leveät, säädettävät olkaimet, tukeva ympärys ja kevyet, hengittävät materiaalit. Oikeanlaiset urheiluliivit varmistavat, että rinta liikkuu liikuntasuorituksen aikana mahdollisimman vähän, ja hidastavat näin rinnan sidekudosten venymistä.

”Mitä rankempi treeni, sitä tukevampi liivi”, Marttila tiivistää.

Meritta Bra verkkokaupasta löydät vain korkealaatuisia rintaliivibrändejä, kuten PrimaDonnaa, Chantellea, Swegmarkia, Miss Marya, Abecitaa, Marie Jota – ja monia muita suosikkimerkkejä!

Tarjoamme asiakkaillemme ilmaisen 30 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Mikäli tarvitset henkilökohtaista apua sopivien liivien valinnassa, soita meille 050 589 9550 tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@merittabra.fi, niin autamme sinua. Myös verkkokaupan chatista tavoitat meidät kätevästi vaikka tilausta tehdessäsi!