Mikä on liivien tärkein ominaisuus – jos ei hinta? Kaksi asiantuntijaa kertovat

Mikä on liivien tärkein ominaisuus – jos ei hinta? Kaksi asiantuntijaa kertovat

Rintaliiviostoksilla moni suomalainen katsoo ensimmäiseksi hintalappua – ja se totisesti kertoo usein myös tuotteen laadusta ja kestävyydestä. Mikä ominaisuus on hintaakin tärkeämpi, ja millaisia asioita liiviostoksilla tulisi muistaa? Valitsimme kaksi rintaliivimerkkiä, joiden edustajilta kysyimme nämä keskustelua herättävät kysymykset.

Rauni Marttila, PrimaDonna -liivimerkin Suomen-edustaja:

”Istuvuus ja oikea koko ovat ehdottomasti liivien tärkeimmät ominaisuudet. Liivimyyjä on huipputason asiantuntija, jonka tietämystä todella kannattaa hyödyntää, kun liivejä on ostamassa. Hän löytää asiakkaalle oikean koon ja osaa tarjota täyden palvelukokemuksen. Pelkkää hintaa ei kannattaisi missään nimessä jäädä katsomaan. Halvoissa rintaliiveissä käytetään usein huonoja materiaaleja, ja helposti tulee tunne, että kun pääsee kotiin, liivit haluaa ottaa heti ensimmäiseksi pois. Hyvin istuvat ja oikeankokoiset liivit eivät purista tai ahdista vastaavalla tavalla.”

Tämä on tuttu kommentti, jota usein kuulee monen tuskailevan. Oikean kokoinen ja laadukas rintaliivi tuntuu ennen kaikkea mukavalta päällä, eikä sitä käytössä oikeastaan edes huomaakaan. Unohtamatta tietenkään terveydellisiä hyötyjä, kuten niska- ja hartiaseudulle kohdistuvan rasituksen helpotusta, sekä selälle antavaa tukea. Kun kaikki rintaliivin hyvät ominaisuudet ovat kohdillaan, niissä viihtyy koko päivän pitkälle iltaan.

Tiina Murtomäki, Miss Mary -liivimerkin Suomen-edustaja:

”Kun vertaa kympin rintaliivejä 50–100 euron liiveihin, ero on aivan valtava. Meillä suomalaisilla on usein harmillisesti sellainen ajatus, etteivät alusvaatteet saisi maksaa hirveästi. Laatuerot ovat kuitenkin aivan valtavia. Korkeatasoisilla liivimerkeillä on oma design, omat mallimestarit ja pitkäikäistä tietotaitoa siitä, miten laadukkaita liivejä pala palalta valmistetaan. Nykyisin kuka tahansa voi valmistaa mitä tahansa tuotetta – myös liivejä – mutta ammattitaito on se, mikä todella erottaa laatumerkit halvimmista. Siksi istuvuus ja hyvät materiaalit ovat ehdottomasti liivien tärkeimmät ominaisuudet.”

Laadukasta rintaliiviä ei siis tosiaankaan luoda hutiloiden, vaan se valmistetaan huolella pala kerrallaan. Yksi rintaliivi voi koostua jopa 45 eri osasta ja näiden materiaaleihin hyväksytään ainoastaan korkealaatuisia toimittajia. Valitsemalla laadukkaan alusasun takaat myös siinä käytettyjen kankaiden turvallisuuden. Tätä seurataan mm. erilaisten sertifikaattien avulla. Kun alusasuissa panostaa laatuun, voi oikeanlaisella hoidolla rintaliivi kestää käytössä jopa vuosia.

Onko sinulla jo tiedossa, kuinka hoidat rintaliiviäsi oikein? Kuinka rintaliivit tulisi pestä ja miten saat pidettyä rintaliivisi hyvänä pitkään? Pesu- ja hoito-ohjeillamme onnistut varmasti.

Meritta Bra verkkokaupasta löydät vain korkealaatuisia rintaliivibrändejä, kuten PrimaDonnaa, Chantellea, Swegmarkia, Miss Marya, Abecitaa, Marie Jota – ja monia muita suosikkimerkkejä!

Tarjoamme asiakkaillemme ilmaisen 30 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Mikäli tarvitset henkilökohtaista apua sopivien liivien valinnassa, soita meille 050 589 9550 tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@merittabra.fi, niin autamme sinua. Myös verkkokaupan chatista tavoitat meidät kätevästi vaikka tilausta tehdessäsi!