Suunnittelusta ompelutekniikkaan – näin syntyvät laadukkaat rintaliivit

Suunnittelusta ompelutekniikkaan – näin syntyvät laadukkaat rintaliivit

Laadukkaat ja hyvin istuvat rintaliivit näyttävät kauniilta, kestävät aikaa ja tukevat juuri sopivasti – puristamatta tai painamatta. Mutta mistä liivien laatu oikeastaan syntyy? Kysyimme asiaa neljältä rintaliivimerkin edustajalta.

Anita-liivimerkin Suomen-edustajan Petri Puustisen mukaan hyvin istuvissa rintaliiveissä kaikki alkaa suunnittelutyöstä. Laadukkaiden rintaliivien suunnitteluun on satsattu, ja se vaatii vankkaa tietämystä liivien rakenteesta ja esimerkiksi eri materiaalien yhteensopivuudesta.

”Rintaliivien suunnittelu on pitkä prosessi – esimerkiksi Anitalla uuden liivimallin tuomisessa markkinoille menee aina vähintään vuosi”, Puustinen kertoo.

Vuoden aikana suunnittelutiimi ja eri liivikokoja testaava henkilökunta käy jatkuvaa vuoropuhelua. Laadukkaiden liivien takana onkin Puustisen mukaan jatkuva kehittäminen tuotannon eri vaiheissa.

PrimaDonna-liivimerkin Suomen-edustaja Rauni Marttila pitää ratkaisevana myös kangasvalintaa. Mitä suuremmaksi kuppikoissa mennään, sitä tärkeämpää oikeanlainen kangas on, jotta tuesta saadaan optimaalinen. Marttila korostaa myös kaavoituksen merkitystä – jokaiselle kupille on esimerkiksi oltava oma kaari. Kaarituellinen liivi nostaa rinnan oikealle kohdalle, jolloin ryhti paranee.

Huolellisen suunnitteluprosessin ja laadukkaiden materiaalien tärkeyden lisäksi Chantelle-liivimerkin Suomen-edustaja Anne Turhala korostaa pitkän kokemuksen ja tavoitteellisuuden merkitystä: laatu syntyy tavoitteesta saada naisen siluetti näyttämään mahdollisimman kauniilta. Turhala nostaa esiin myös laaduntarkkailun merkityksen läpi koko tuotantoketjun.

”Kun koko tuotanto on brändin hallinnassa, pystyy valvomaan sitä, että kokonaisuus toimii”, Turhala toteaa.

Miss Mary -liivimerkin Suomen myyntipäällikkö Sirpa Karlsson taas muistuttaa pienienkin yksityiskohtien tärkeydestä tuotantoprosessissa: ompelutekniikan täytyy olla viimeisen päälle kunnossa, saumat tulee tutkia sekä tarkistaa huolellisesti, ja esimerkiksi koneneulojen pitää olla tarpeeksi teräviä.

Tutustu laadukkaiden rintaliivien valikoimaan tästä