Pesu- ja hoito-ohjeet

liivien-pesuohje

Rintaliivien pesu käsin

Rintaliivit suositellaan pestävän käsin n. 30 asteessa käyttäen nestemäistä pesuainetta. Pesuaineen olisi hyvä olla värilliselle pyykille tarkoitettua ja ilman valkaisuainetta. Myös valkoiset alusasut pestään värilliselle pyykille tarkoitetulla pesuaineella. Huuhteluaineen voit jättää kokonaan pois, sillä se vahingoittaa rintaliiveissä olevaa elastaania.

Pestessä käsin huuhtele ensin rintaliiveistä irtolika kylmällä vedellä ja lisää sitten hieman nestemäistä pesuainetta. Alusvaatteet eivät tykkää liiallisesta määrästä pesuainetta, vähempikin riittää. Huuhtele lopuksi huolellisesti.

Rintaliivien sopiva pesuväli on n. 2-3 päivää, riippuen kuinka paljon hikoilet. Urheiluliivit kannattaa pestä jokaisen urheilukerran jälkeen.

Rintaliivien pesu koneessa

Jos kuitenkin haluat pestä rintaliivisi koneessa, suosittelemme ehdottomasti käyttämään rintaliiveille tarkoitettua pesupussia. Pesupussia käyttämällä suojaat rintaliiviä, sekä konetta. Liivin hakaset kannattaa sulkea ennen pesupussiin laittamista.

Käytä aina nestemäistä pesuainetta ja valitse mahdollisimman kevyt ohjelma. Lämpötila enintään 30 astetta. Vältä huuhteluaineen ja linkouksen käyttöä. Pesethän aina rintaliivit erillään muusta painavasta pyykistä.

Muistathan kuitenkin aina tarkistaa lapusta valmistajan omat pesuohjeet, sillä ensisijaisesti kaarituellisille rintaliiveille suositellaan käsinpesua.

 

rintaliivien-kuivaus

Rintaliivien kuivaus

Rintaliivit kuivatetaan ilmavasti välttäen patteria, suoraa auringonpaistetta ja kuivausrumpua. Hyvä tapa kuivata rintaliivit, on laittaa ne roikkumaan narulle kuppien välistä.

Rintaliivejä ei kannata kuivattaa olkaimista roikkuen, sillä märkien liivien paino saattaa venyttää olkaimia.

liivit-narull-1

Rintaliivien säilytys

Rintaliivit tulisi säilyttää ilmavasti laatikossa esimerkiksi peräkkäin. Topattujen rintaliivien kuppeja ei tulisi taittaa sisäkkäin pidemmäksi aikaa tai muuten rutistaa kuppeja, sillä kuppeihin tulee ikäviä painaumia ja ne voivat menettää muotonsa.

Rintaliivejä ei kannata laittaa laatikkoon heti ne pois päältä otettuasi, vaan rintaliivin olisi hyvä ensin saada ilmaa, jotta materiaali saa hengittää. Liivit tarvitsevat lepoa käytön jälkeen, jotta niiden elastisuus ja napakkuus säilyvät. Jos yksiä liivejä pidetään joka päivä, niiden käyttöikäkin on silloin lyhyempi kuin liivien, joiden on annettu levätä. Välissä kannattaa siis käyttää muitakin rintaliivejä.

liivit_laatikossa-1

Uimapukujen hoito

Uimapuvun hoitoon kannattaa kiinnittää huomiota, sillä saunominen, aurinkovoiteet, merivesi, hiki ja uimahallien kloori voivat vahingoittaa uimapukua ja lyhentävät sen käyttöikää. Oikealla hoidolla pidät uimapukusi hyvänä pitkään.

Uimapuku tulisi heti huuhdella hyvin jokaisen käyttökerran jälkeen. Uimapuvuille suositellaan käsinpesua nestemäisellä, miedolla pesuaineella ja lämpötilaksi korkeintaan 30 astetta. Olethan tarkka lämpötilan kanssa, sillä 30 asteinen vesi voi tuntua viileältä kädellä. Se on kuitenkin uima-asuille juuri sopiva, liian kuuma vesi on haitaksi. Kuivata uimapuku ilmavasti, älä väännä ylimääräisiä vesiä pois. Ethän kuivata uimapukua patterilla, auringossa tai kuivausrummussa. Noudatathan aina valmistajan antamia pesuohjeita.

liivit-narull-1